Шанс є у кожного: розробник програмного забезпечення компанії Google прочитав лекцію в ІКНІ

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Мар’ян Лобур

Студенти перших – п’ятих курсів і викладачі кафедри систем автоматизованого проектування ІКНІ нещодавно прослухали лекцію «Впровадження до технології Kubernetes», із якою перед ними виступив колишній випускник кафедри, а нині розробник програмного забезпечення компанії Google Мар’ян Лобур.

Присутні із цікавістю прослухали розповідь про нинішні передові інформаційні технології, якими займається фірма, про хмарні технології, їхнє розповсюдження, майбутнє і системи захисту. Оскільки компаніям дорого утримувати сервери, дані на них, працівників, які б їх обслуговували, то компанія Google, маючи у світі багато датацентрів, надає їм можливість використовувати свої хмарні сервіси і обчислювальні ресурси.

Після лекції студенти цікавилися історією відомої фірми, над чим вона працює, які можливості працевлаштування, як випускник кафедри потрапив на роботу у таку престижну фірму, адже це – мрія багатьох. За словами Мар’яна Лобура, престижні закордонні фірми шукають на ринку праці розумних, наполегливих, креативних молодих людей, які не обмежується лекційним матеріалом, а самостійно працюють над збагаченням своїх теоретичних і практичних знань, беручи активну участь у різних олімпіадах і конкурсах. Тож шанс є у кожного.