Розробку львівських політехніків покажуть на Міжнародній виставці International Import Expo 2018 у Шанхаї

За матеріалами газети «Урядовий кур’єр»
стерильне ранове покриття

На початку останнього місяця осені Шанхай прийматиме першу Міжнародну виставку International Import Expo 2018. У ній братимуть участь підприємства з понад 65 країн, які представлятимуть продукцію й технології ХХІ сторіччя. Долучаться до заходу й українські винахідники, які пройшли національний добір продуктів і послуг.

Однією з найцікавіших на виставці буде продукція та надсучасні технології приватного підприємства «Укртехмед». Компанія – розробник хірургічних атравматичних технологій, випускає реабілітаційні інструменти і матеріали. Цей напрям набув значного розвитку у зв’язку з бойовими діями, які вже п’ятий рік тривають на українському Донбасі.

Як зазначив директор компанії «Укртехмед» Володимир Тавокін, у Китай поїдуть суперсучасні спільні розробки з Національним університетом «Львівська політехніка» – гідрогелеві пов’язки:

– Це стерильне ранове покриття, яке забезпечує закриття та захист ран від забруднення, інфікування та іншого негативного зовнішнього впливу, має охолоджувальний, знеболювальний, протизапальний, антисептичний та ранозагоювальний ефекти. Завдяки гідрогелю вони не прилипають до рани, не травмують ранову поверхню під час перев’язування, сприяють швидкому очищенню рани, видаленню фібринового нальоту, розчиненню змертвілих тканин, посилюють процес утворення грануляцій та епітелізацію, створюють умови для прискорення загоєння ран різного походження.

Володимир Тавокін зазначає, що хоча такі пов’язки виробляють у світі, приміром у США, українські унікальні. Він пояснює це тим, що підприємство випускає до кожної з них спеціалізовані матриці, які насичують будь-яким медичним препаратом, і такої технології немає ніде у світі.