Розпочала роботу ХІХ Міжнародна школа україністики МІОКу «Крок до України» в режимі онлайн

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до матеріалу

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» з великим задоволенням повідомляє, що 15 липня розпочала роботу ХІХ Міжнародна школа україністики МІОКу «Крок до України».

Цьогоріч студенти з 11 країн світу – Австралії, Австрії, Аргентини, Болгарії, Бразилії, Італії, Німеччини, Норвегії, Південної Кореї, Польщі та США – пізнаватимуть Україну. Разом творитимемо унікальну комунікаційну та освітню платформу для вивчення української мови і культури.

Попереду на студентів чекають два тижні занять, насичених і цікавих, під час яких вони зможуть не лише поглибити свої знання та вміння з української мови, але й взяти участь у захопливих розмовних практиках та інтерактивних дискусійних клубах.

Метою школи є не лише навчання, але й створення спільноти однодумців, середовища, у якому кожен може поділитися своїми ідеями, знайти нових друзів і стати частиною великої родини, об’єднаної любов’ю до України. Ми віримо, що ці два тижні будуть цікавими для всіх учасників і допоможуть їм зробити важливий крок до України. Бажаємо всім студентам успіхів, натхнення та яскравих вражень від навчання та знайомства з багатою, часто незнаною для них, культурою! Разом працюємо для майбутнього!

Ірина Ключковська, директорка МІОКу, засновниця школи україністики, зазначила: «Світ творять люди відважні та ризиковні. Ми започаткували цей проєкт у час, коли розуміння важливості буття української мови у світі в нашому суспільстві не було взагалі. Пройшли ми довгий і складний шлях. А вже сьогодні можемо ствердити: Школа – це ще один наш великий успіх, в основі якого – віра в Україну і її майбутнє. Школа «Крок до України» для мене також – велика гордість за людей, за моїх колег, з якими сьогодні працюю». Отож, крокуймо до України разом!

МІОК висловлює щиру подяку Світовій Федерації Українських Жіночих Організацій за надання Стипендії імені Анни Кісіль. Ця стипендія відкрила нашим студентам унікальні можливості для занурення у вивчення української мови та культури, і ми щиро вдячні за цю підтримку!