Роман Корж: «Кількість хворих на COVID-19 зростає, тому рекомендуємо вакцинуватися та дотримуватися карантинних правил безпеки»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Кількість хворих на COVID-19 в Україні і на Львівщині зокрема, на жаль, зростає щоденно. Як повідомив проректор з науково-педагогічної роботи і соціального розвитку Роман Корж, у Львівській політехніці від початку навчального року на COVID-19 захворіли 4 науково-педагогічні працівники та 25 студентів ― у всіх тести показали позитивний результат. Відповідно, 25 академічних груп перебувають на самоізоляції і вчаться дистанційно.

― У нашому університету вакцинування працівників розпочалося 8 квітня і триває досі. А з 6 серпня почали щепити студентів, яким виповнилося 18 років. Станом на 14 вересня повністю вакцинували 460 студентів, а 182 ― отримали одну дозу вакцини, ― каже Роман Орестович. ― Станом на 13 вересня у Політехніці вакциновано 57 відсотків науково-педагогічних працівників і 39 відсотків інших працівників університету. Найактивніше щепилися викладачі ІЕСК ― 74 відсотки, а найменше вакцинованих ― в ІМІТ ― 44 відсотки науково-педагогічних працівників.

Для політехніків доступні вакцини: Pfizer-BioNTech, Moderna, CoronaVac, AstraZeneca.

Щепитися можна:

  • в Десятій міській лікарні Львова (вул. Бой-Желенського, 14 ― із понеділка до п’ятниці з 10.00 до 13.00);
  • у Четвертій міській лікарні Львова (вул. Стецька, 3 ― із понеділка до п’ятниці з 10.00 до 14.00);
  • у ТРЦ Forum Lviv (з вівторка до п’ятниці з 15.00 до 18.00);
  • на стадіоні Арена Львів (понеділок ― із 14.30 до 18.00 та вівторок ― із 15.00 до 18.30);
  • у Центрі Довженка (з понеділка до п’ятниці ― з 15.00 до 18.30).

Нагадуємо, щеплення від COVID-19 не скасовує потреби:

  • провітрювати приміщення;
  • дотримуватися дистанції у 1,5–2 м;
  • носити маски в людних місцях;
  • мити руки або, якщо немає такої змоги, обробляти їх дезінфектором після перебування на вулиці, в магазинах, в транспорті, у ліфті та інших місцях загального користування.