Випускниця ІКНІ Львівської політехніки Роксолана Косів: «Здається, я живу не в Швеції, а в Spotify»

За матеріалами порталу DOU.ua
Роксолана Косів

Сьогодні Роксолана Косів – iOS-розробниця в стокгольмському офісі Spotify, а почалося все з природничо-математичного ліцею в місті Долина Івано-Франківської області. Саме там дівчина потрапила до середовища, яке давало стимул сумлінно вчитися. Тоді її життя почало обертатися навколо математики й англійської мови. З легкої подачі тата-програміста вирішила пов’язати майбутнє з програмуванням та обрала нову на той час спеціальність «Програмна інженерія» на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки.

Літо 2013-го, після свого третього курсу, дівчина планувала провести за програмою Work & Travel в Америці, але відмова у візі спонукала зайнятися чимось в Україні. Знайти роботу, наприклад. Шлях до розробки під iOS розпочався з вакансії Android-розробниці (стажиста) у компанії Remit. Це – шведсько-українська компанія, де після стажування Роксолані запропонували роботу. Працюючи там майже два роки, дівчина їздила в бізнес-поїздки, тому ще тоді змогла познайомитися зі Стокгольмом.

А в лютому 2018-го розпочалася історія Spotify.

Spotify – це саме той улюблений багатьма сервіс, який уможливлює слухати музику й подкасти легально. Це саме той сервіс, який досі офіційно недоступний в Україні, хоча його й засновано 2006 року.

Роксолана не планувала працювати в Spotify, точніше не шукала роботу саме там навмисне. Її самі знайшли, і доволі стандартно – через LinkedIn. «Тобі цікаво пройти співбесіду?» – запитала рекрутерка. Звісно, що дівчині було цікаво. Переїжджати з України не планувала, бо й у Львові їй було класно (не дарма його визнали найкомфортнішим серед українських міст). Але коли з’явилася можливість, то чому б не спробувати? Пройти співбесіду заради самої співбесіди в цій компаній – це вже крутий досвід.

Процес проходження співбесід тривав орієнтовно два місяці. Job offer надіслали за два тижні після останньої співбесіди. Коли Роксолана отримала offer, то довго не думала, бо такі можливості трапляються не часто.

Повний текст матеріалу – на порталі DOU.ua