Робота під час навчання у Львівській політехніці

Ольга Одинак, студентка 4-го курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Христина Кузів

Кожен студент під час навчання шукає собі підробіток, а інколи знаходить і роботу до душі. Студентка Інституту адміністрування та післядипломної освіти Христина Кузів розповіла про свій маленький кар’єрний шлях.

– Якою була твоя перша робота?

– Я працювала операторкою кол-центру. Це робота не найкраща, але я рада, що спробувала і здобула досвід. Також вона дала мені класні навички для роботи з людьми й навчила стресостійкості.

– Ти працюєш зараз за спеціальністю, яку обрала під час вступу до Львівської політехніки?

– На сьогодні я працюю IT-рекрутером, тому можна сказати, що так, але радше частково, бо моя спеціальність більше трактується як менеджмент (управління) в державних структурах, а я працюю у приватній. Можливо, в майбутньому працюватиму власне за спеціальністю, але тільки в тому разі, якщо вдасться поєднувати з роботою в приватній компанії.

– Чи вплинуло навчання в Політехніці на твій вибір роботи?

– Не вплинуло, тому що свій кар’єрний шлях я обрала ще до вступу, але певний поштовх і впевненість у своїх силах, звісно, дала Політехніка. Також завдяки Політехніці та різноманітним науковим конференціям зникли страх перед публікою та страх висловлювати свою думку, хоч би якою вона була. І це дуже допомагає в теперішній моїй роботі.

– На твою думку, чи важлива вища освіта в наш час? І чи допоможе тобі диплом у професійному житті надалі?

– Вища освіта важлива й актуальна, але не для всіх спеціальностей. Вважаю, що деяким фахівцям було б досить курсів. Щодо диплома, то він допоможе, якщо в мене з’явиться бажання піти працювати на державну службу, тому що без диплома моєї кандидатури навіть не розглядатимуть. До того ж я впевнена, що вища освіта ніколи зайвою не буде.

– Чи вступатимеш на магістратуру?

– Так. Знову ж таки, якщо вирішу працювати в державній структурі, то без диплома магістра не зможу претендувати на керівні посади. Але планую вступати на іншу спеціальність, оскільки хочу здобути нові знання та розвиватися ще.