До Дня родини Рада молодих учених при МОН організовує конференцію науковців з України та Європи

Рада молодих учених при МОН
сім’я та робота

8 липня 2020 року Рада молодих учених при Міністерстві освіти і науки України організовує конференцію науковців з України та Європи на тему «Як молодому вченому тримати баланс «сім’я та робота».

Батьки в академічних школах зазвичай перебувають у несприятливому становищі: тривалий робочий час, який вважають нормою в наукових закладах, не сумісний із сімейним життям. Більше того, опитування серед молодих дослідників та викладачів університетів показують, що батьки відчувають меншу підтримку колег та керівників наукових груп, а іноді мають фінансові несприятливі наслідки.

Проблеми під час пандемії призвели до обмеження більшості науково-дослідних заходів, зокрема, ускладнено доступ до лабораторій, архівів та бібліотек, є труднощі у використанні конкретного програмного забезпечення з домашніх комп’ютерів, відсутні подорожі за кордон. Все це має серйозні наслідки для кар’єри молодого вченого.

Тож важливим є питання, яке потребує докладного розгляду: як бути успішним і кар’єрі та в сім’ї? До обговорення запрошені молоді вчені з України, Польщі, Італії, Грузії, США.

Конференцію транслюватимуть на сторінці Ради молодих учених при МОН у соцмережі Фейсбук. Початок о 16:00.