Рік реалізованих можливостей: підсумки 2020 року у Хмельницькому політехнічному коледжі Львівської політехніки

Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
Працівники Хмельницького політехнічного коледжу

2020 рік увійде в історію як надзвичайно складний і суперечливий рік. Світова пандемія негативно вплинула на економічний розвиток у більшості країн.

Хмельницькі політехніки з честю можуть сказати, що впорались з усіма викликами: в короткий термін перевели навчально-виховний процес на дистанційне навчання, провели масштабну роботу з розвитку коледжу, його модернізації, оновленні навчальних приміщень.

Чого досягли хмельницькі політехніки?

  • З самого початку карантинних обмежень не зупинили навчальний процес, а перевели у нову якісну форму: використовували інтерактивні групові та індивідуальні консультації, відеоконференції, відеолекції, пояснення, обговорення, опитування, тестування тощо. Досвід коледжу був вивчений методичними центрами та рекомендований для впровадження навчальними закладами країни.
  • За підсумками вступної кампанії 2020 року на основі базової загальної освіти (9 класів) Хмельницький політехнічний коледж став першим в Україні навчальним закладом, який уже в липні повністю заповнив весь ліцензований обсяг за всіма спеціальностями – всього 377 студентів нового набору. Хмельницька політехніка – єдиний в Україні заклад фахової передвищої освіти, який у непростих умовах карантинних обмежень успішно впорався з цим завданням.
  • Хмельницький політехнічний коледж у 2020 році знову став лідером у рейтингу закладів фахової передвищої освіти Хмельниччини за результатами ДПА/ЗНО. Ця перемога стала можливою завдяки особистим досягненням 15 юних політехніків, які отримали найвищі бали.
  • Вперше на базі Хмельницького політехнічного коледжу Львівської політехніки в режимі онлайн була проведена Міжнародна науково-практична конференція на тему «Актуальні проблеми сучасної науки, розвитку технологій та менеджменту».
  • Хмельницькі політехніки – перші та поки що єдині в Україні власними силами змонтували та налагодили роботу сонячної електростанції. На даху навчального закладу встановлено 60 сонячних панелей загальною потужністю 22,5 кВт•год, які генерують близько 3 000 кВт•год електроенергії на місяць. Обладнано лабораторію, де три інвертори перетворюють постійний електричний струм, який виробляють сонячні елементи, у змінний струм із напругою 220 вольт.
  • Своєрідним визнанням лідерства Хмельницького політехнічного коледжу був візит до навчального закладу вельмишановних гостей – Президента України Володимира Зеленського, міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, представників уряду та облдержадміністрації.
  • Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки – визнаний лідер на освітньому ринку України. В жовтні 2020 року заклад отримав відзнаку Національного рейтингу якості товарів та послуг «Зірка якості».

Докладніше про досягнення Хмельницької політехніки – на сайті коледжу.