Результати роботи підсекцій на кафедрі теоретичної та прикладної економіки в межах 79-ї СНТК

Кафедра теоретичної та прикладної економіки Львівської політехніки
Заставка конференції

На кафедрі теоретичної та прикладної економіки Інституту адміністрування та післядипломної освіти завершено роботу підсекцій 79-ї СНТК, а саме: «Економічна теорія та історія розвитку економіки», «Проблеми конкурентного розвитку», «Соціальна економіка».

На підсекції «Економічна теорія та історія розвитку економіки» обговорили проблеми тіньової економіки, впливу офшорних зон на економіку України, вплив пандемії на розвиток світової економіки, а також розглянули показники індексу щастя, розвитку стартапів, діджиталізації роботи державної служби та розвиток економічного потенціалу України.

На підсекції «Проблеми конкурентного розвитку» предметом обговорень були адміністративні послуги та можливості впровадження конкуренції на відповідному ринку, можливості міжнародної технічної допомоги в сприянні конкурентного розвитку регіонів, розглядали перспективи розвитку експорту товарів військового призначення, розвитку гіг-економіки в Україні, а також особливості укладення трудового контракту в АТ «Укрзалізниця» в умовах конфліктів за участі політичних сил та бізнес-лобіювання.

На підсекції «Соціальна економіка» обговорювали питання про забезпечення сталого розвитку територіальних громад в Україні: від локальних ініціатив до глобальних практик, особливості соціальної політики в IT-сфері, гендерну нерівність на ринку праці, неформальну зайнятість.

Було підведено підсумки роботи підсекцій та визначено таких переможців:

  • підсекція «Економічна теорія та історія розвитку економіки»: І місце – Недошитко Ангеліна Андріївна (гр. УА-11), тема доповіді «Роль стартапів у підвищенні економічного потенціалу економіки України» (науковий керівник к.е.н., доц. Скорик Г.І.), ІІ місце – Радзієвська Ганна Русланівна (гр.УА-22), тема доповіді «Вплив діджиталізації на трансформацію роботи державної служби» (науковий керівник к.е.н., доц. Рисін М.В.);
  • підсекція «Проблеми конкурентного розвитку»: І місце – Цихоня Тетяна Сергіївна(гр. УА-32), тема доповіді «Міжнародна технічна допомога та конкурентний розвиток регіонів» (науковий керівник к.е.н., доц. Михальчишин Н.Л.), ІІ місце – Боднарюк Вікторія Олександрівна (гр. УА-32), тема доповіді «Трудовий контракт в АТ «Укрзалізниця»: підходи до укладення та конфлікти» (науковий керівник к.е.н., доц. Михальчишин Н.Л.);
  • підсекція «Соціальна економіка»: І місце – Шевчик Христина Миколаївна (гр. ЕКЕБ-11) тема доповіді «Гендерна нерівність на ринку праці: ефекти та наслідки» (науковий керівник д.е.н., доц. Степура Т.М.), ІІ місце – Артерчук Богдана Олександрівна (гр. ЕКСЕі-21), тема доповіді «Особливості соціальної політики в IT-сфері» (науковий керівник д.е.н., доцент Степура Т.М.).
Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції