Результати дослідження політехніків презентували на засіданні Президії Ради проректорів з наукової роботи при МОН

Управління науково-дослідної частини Львівської політехніки
Фото із засідання

Нещодавно проректор з наукової роботи Львівської політехніки Іван Демидов та начальник Науково-дослідної частини Роман Небесний взяли участь у виїзному засіданні Президії Ради проректорів з наукової роботи при Міністерстві освіти і науки України, що відбулося на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Під час заходу було обговорено особливості участі закладів освіти у Конкурсі проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок. Учасники зустрічі окреслили нагальні потреби нормотворення в науковій та інноваційній діяльності й звернули увагу на різні формати підтримки науково-дослідної діяльності молодих учених. Одним із головних питань, які розглядали на засіданні, було обговорення найкращих практик українських закладів вищої освіти щодо взаємодії науки та бізнесу.

Представники Львівської політехніки ознайомили присутніх з інноваційними розробками наших науковців, продемонстрували результати за попередній рік та озвучили перспективи науково-дослідної роботи в Університеті на 2023 рік.

Після презентаційної частини відбулися обговорення на рівні робочих груп за участю представників профільних департаментів Міністерства освіти і науки України. Було проведено засідання 3 робочих груп: «Державна атестація ЗВО в частині наукової діяльності та базове фінансування університетів», «Взаємодія наука-бізнес. Трансфер знань та технологій», «Наука і наслідки війни».

Проректор з наукової роботи Львівської політехніки Іван Демидов долучився до обговорень робочої групи «Державна атестація ЗВО в частині наукової діяльності та базове фінансування університетів», під час яких поділився досвідом реалізації базового фінансування в нашому університеті.

Завершилося засідання Президії Ради проректорів з наукової роботи при МОН України оглядом колекцій тропічних та субтропічних рослин і деревних рослин Ботанічного саду імені академіка О. В. Фоміна при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Зустріч стала майданчиком для обговорення проблем організації науково-дослідної діяльності у закладах вищої освіти та шляхів їхнього розв’язання на загальноукраїнському рівні.

Світлини надано прес-службою Міністерства освіти і науки України та Центром комунікацій Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Фото із засідання Фото із засідання Фото із засідання