Ректор Українського Вільного Університету професор Марія Пришляк побувала з візитом у Львівській політехніці

МІОК Львівської політехніки
Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці

Ректор Українського Вільного Університету в Мюнхені професор Марія Пришляк 6 червня 2018 року відвідала з офіційним візитом Національний університет «Львівська політехніка», де зустрілася з ректором Юрієм Бобалом, проректором із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Олегом Матвійківим, директором Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Іриною Ключковською, керівником Центру міжнародної освіти Наталією Гоц та завідувачем кафедри української мови Зоряною Куньч.

Під час зустрічі сторони окреслили вектор розвитку академічної співпраці між Львівською політехнікою та УВУ, обговорили можливі шляхи реалізації спільних проектів та ініціатив. Зокрема, у ході розмови йшлося про наукове стажування студентів, аспірантів і викладачів. Важливою стала також згода у напрацюванні контактів та шляхів налагодження співпраці із зарубіжними центрами дослідження міграції тощо.

Візит ректора Марії Пришляк до Львівської політехніки у рамках проекту підготовки до столітнього ювілею УВУ завершився зустрічами з працівниками МІОКу та студентською молоддю Інституту гуманітарних та соціальних наук.

Нагадаємо, що у зв’язку з проведенням українсько-німецького року мов, а також співпрацею між Україною та Німеччиною в культурно-освітній сфері Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою виступив організатором акції інтелектуальної доброти «Її Величність Книга. Даруймо!», яка відбулася 14 лютого 2018 року. У рамках цієї акції МІОК обрав Український Вільний Університет для дарування бібліотеці факультету україністики УВУ книг з української мови як іноземної, створених завдяки освітньому напряму діяльності МІОКу «Крок до України».

Важливою частиною лютневої події було скайп-спілкування ректора Політехніки професора Юрія Бобала з ректором Українського Вільного Університету в Мюнхені професором Марією Пришляк. Це спілкування і стало нагодою запросити пані Пришляк відвідати Львівську політехніку.

Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці Ректор УВУ Марія Пришляк побувала з візитом у Політехніці