Італійці та поляки зацікавлені у Політехніці: ректор Університету зустрівся із представниками зарубіжних делегацій

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Зустріч із представниками бізнес-структур Італії

Про можливості розширення міжнародної співпраці говорили 31 травня у Львівській політехніці. Ректор університету професор Юрій Бобало приймав делегації представників бізнес-структур Італії й Вищої школи економії та інновації в Любліні Республіки Польща.

Президент асоціації IHA (International Humanitarian Association) професор Лучіано Ло Чельсо та президент компанії PV Services Мікеле Джакалоне разом із представниками керівництва нашого університету обговорили стратегії співпраці, підтримки створення та функціонування підприємств перероблювання сільськогосподарських культур в Україні за участі італійських інвесторів.

Ректор Юрій Бобало висловив підтримку університету щодо реалізації таких проектів, оскільки Політехніка має потрібні ресурси для організування, налагодження та функціонування підприємств перероблювання сільськогосподарських культур, вирощених в Україні, а також для їхньої науково-технічної підтримки. Зокрема, планують залучити широкий загал фахівців із хімічних технологій, фармації, біотехнологій, будівництва й архітектури, механіки, інформаційних технологій та інформаційної діяльності. Також заплановано створити навчальні майданчики і лабораторії для студентів відповідних спеціальностей.

Цікаво, що перекладачем на зустрічі був не професійний лінгвіст, а працівник відділу підтримки та розвитку веб-сервісів Центру інформаційного забезпечення Львівської політехніки Орест Василько.

Про співпрацю в галузі інформатики говорили з польськими гостями. Ректор Вищої школи економії та інновації в Любліні Мирослав Ярош, канцлер цього навчального закладу Тереза Богацька, представник Люблінської наукової фундації Павел Барвяк і представниця Агенції праці Малгожата Нужиньська під час зустрічі з керівництвом нашого університету задекларували зацікавленість у співпраці між вишами, спільному навчанні й можливості запровадити подвійні дипломи. Найближчим часом відбудеться ще одна зустріч із метою обговорення двосторонніх документів для співпраці.

Зустріч із представниками бізнес-структур Італії Зустріч із представниками бізнес-структур Італії Зустріч із представниками бізнес-структур Італії Зустріч із представниками бізнес-структур Італії Зустріч із представниками Вищої школи економії та інновації в Любліні Зустріч із представниками Вищої школи економії та інновації в Любліні Зустріч із представниками Вищої школи економії та інновації в Любліні
Фото тижневика «Аудиторія» та прес-служби Львівської політехніки