Ректор Університету ввійшов до складу Національної ради України з питань розвитку науки і технологій

За матеріалами порталу «Вища освіта»
Юрій Бобало

Уряд затвердив склад Наукового та Адміністративного комітетів Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, до якого увійшло 48 осіб. Відповідну постанову було прийнято 9 серпня 2017 року на засіданні Кабінету Міністрів України.

– Національна рада – основний стратегічний орган реформування сфери науки та інновацій в Україні, який очолюватиме Прем’єр-міністр за посадою. Під його керівництвом Нацрада об’єднає лідерів наукової спільноти та представників усіх ключових гравців на цьому полі. Вперше в історії України створено орган, який стане не лише верховним у сфері громадського контролю наукової діяльності, а й платформою для ефективної взаємодії між науковцями, органами виконавчої влади, представниками бізнесу, – відзначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Склад Наукового комітету на основі конкурсу сформував спеціально створений відповідно до європейської практики Ідентифікаційний комітет з питань науки. До нього увійшли 9 провідних вчених, три з яких – представники вітчизняної науки, 6 – іноземні вчені.

Адміністративний комітет Національної ради України з питань розвитку науки і технологій складається з представників центральних органів влади та профільних установ, що мають безпосередній вплив на прийняття рішень у сфері науки.

До кожного з комітетів входить по 24 особи. Зокрема, членом Адміністративного комітету затверджено ректора Національного університету «Львівська політехніка» професора Юрія Бобала.

Склад Національної ради України з питань розвитку науки і технологій