Ректор прозвітував про здобутки Львівської політехніки за 2019 рік: основні цінності та промовисті цифри

Юрій Бобало, ректор Львівської політехніки
на зборах

У Львівській політехніці маємо визначені принципи, якими керуємося у своїй роботі. Переконаний, що кожен політехнік мав би сприймати це не декларативно, а тим і керуватися. Ми ухвалили стратегію нашого розвитку, затвердили корпоративний кодекс та визначили основні цінності. Зупинюся на трьох із них — патріотизмі, професіоналізмі та прагненні до змін.

Патріотизм

Хотів би акцентувати передовсім на відданості спільній справі. Визначення «політехнік» має стати ознакою приналежності до єдиної спільноти, яка задає напрями у розвитку сучасної української освіти, де дбають про зростання особистості та сприяють формуванню фахівців нового зразка.

Професіоналізм

У сучасному світі вимагає постійного самовдосконалення не лише у здобутому фахові, а передбачає навчання впродовж життя. Кожен із нас повинен набувати нових навичок, освоювати інноваційні інструменти для ефективнішої роботи, розвивати власну адаптивність до змін. Для Політехніки важливе зростання кожного працівника. Ми вболіваємо, щоб наші фахівці були помітні й конкурентоспроможні на глобальному рівні. Адже університет розвивається тоді, коли розвиваються усі.

Прагнення

Прагнення до змін для кожного політехніка має стати стилем життя. Адже нинішній світ надзвичайно динамічний. Кожен, хто працює з молоддю, має змогу переконатися, наскільки за своїми цінностями різняться сучасні студенти від тих, які завершили навчання 5 чи 10 років тому. Нині молодь очікує від навчання в університеті не лише обсягу інформації, а й передусім можливості її практично застосувати в умовах сучасного ринку праці.

Більше – у статті Ректор професор Юрій Бобало прозвітував про здобутки Львівської політехніки за 2019 рік (тижневик «Аудиторія», ч. 4 [3084], 13 лютого 2020 року).

статистика