Разом до перемоги: в Університеті відбулась урочиста церемонія вручення нагород за визначні заслуги перед українським народом

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з церемонії нагородження

20 березня 2024 року в Залі Захарієвича (ауд. 214) головного корпусу Львівської політехніки відбулося вручення медалі «За нашу і вашу свободу» за визначні заслуги перед українським народом друзям України з Латвії, волонтерам і добровольцям з Азербайджану. На урочистості були присутні ректор університету професор Юрій Бобало, голова громадської cпілки «Українська народна силa» Богдан Кунда, віцеконсул Республіки Болгарія у Львові Михайло Гук, заслужений працівник промисловості України, директор Виробничо-творчого об’єднання «ОРДЕН» Олександр Сопов, начальник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, командир 2-ї артилерійської батареї 23-го окремого батальйону спеціального призначення окремої президентської бригади в/ч А4438 Тимур Гуламов, голова благодійного фонду «Ескулаб» Наталія Дядюшко, волонтери Олег Полуліх та Ігор Марич.

Розпочався захід хвилиною мовчання на вшанування пам’яті всіх захисників і захисниць, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

– Сьогоднішня війна – це боротьба за незалежність України, за збереження української ідентичності та цінностей, які є спільними для усіх вільних народів Європи. Свій внесок у цю боротьбу робить і наш університет: на фронті, ризикуючи своїм життям, нас захищають працівники і випускники Львівської політехніки. Тут, у стінах університету, студенти і волонтери проводять благодійні акції, плетуть маскувальні сітки; науковці створюють гідрогелеві пов’язки, що рятують наших захисників і цивільних. Це наша спільна праця, що кожен день наближає перемогу. Наближають її і друзі України, яких сьогодні ми вшановуємо, – зазначив керівник Центру промоції Андрій Павлишин.

З вітальним словом до гостей заходу звернувся ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало:

– Сьогоднішній захід особливий тим, що в стінах Політехніки зібралася спільнота справжніх патріотів, яких об’єднує одна мета – перемога України. З історії ми знаємо, що росія завжди була країною-агресором, яка розпочинала війни. Вона намагається встановити своє панування над усіма народами. Свою свободу та незалежність потрібно відстоювати. Я хочу подякувати кожному, хто долучається до допомоги та робить все для того, щоб у нашій державі запанував мир. Разом ми переможемо! Слава Україні!

  • Білим Хрестом «HONOR ET GLORIA» нагороджено: мера міста Огре (Латвія) Егілса Хелманіса, заступницю виконавчого директора міста Огре (Латвія) Дану Барбале, громадянина Латвії, волонтера Арніса Рукманіса, громадянина Латвії, волонтера Крістерса Мухінса.
  • Медаль «За нашу і вашу свободу» отримали: солдат 23-го окремого батальйону спеціального призначення президентської бригади в/ч А 4438 Маммадов Елман Ельмір Огли, солдат 23-го окремого батальйону спеціального призначення президентської бригади в/ч А 4438 Маммадов Іхтіяр Ельмір Огли.
  • Знаком народної пошани «Хрест громадянських заслуг» нагороджені: Національний університет «Львівська політехніка», Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, благодійний фонд «Ескулаб».
Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження Фото з церемонії нагородження