Радіодиктант національної єдности надихає політехніків: відбулася щорічна загальнонаціональна акція

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото із заходу

Радіодиктант національної єдности – це традиційна щорічна загальнонаціональна акція, присвячена українській мові, акція єднання, що відбувається в День української писемности та мови.

Цьогоріч українці написали ювілейний 25-й радіодиктант. «Магія голосу» – таку назву має цьогорічний радіодиктант національної єдности, який 25 жовтня згуртував українців, які не просто екзаменують свої знання з граматики рідної мови, а засвідчують свою українськість. Текст, який написала відома сучасна письменниця Оксана Забужко й продиктував поет, музикант і військовий Павло Вишебаба, спонукає замислитися. Хтось важко зітхає на спомин про своїх рідних, які так і не повернулися з далекого Сибіру, хтось усміхається на свої молоді роки і згадує славетні матчі київського «Динамо», хтось стурбовано стверджує, що слухав і «брехунець», і радіо «Свобода», хтось бентежно заглядає в омріяне майбуття, прислухаючись у ньому до магії голосу нашої прекрасної мови.

Студентська молодь Львівської політехніки захоплено й натхненно долучилася до написання радіодиктанту. Студенти-першокурсники разом із викладачами катедри української мови заздалегідь готувалися, щоби якісно відтворити текст диктанту та дружно долучитися до цього важливого заходу. Відтак повітряна тривога лише змусила згуртуватися для спільного подолання цієї перешкоди.

Долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності й студенти кафедри журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти. Навіть попри оголошену тривогу, всі продовжили писати диктант в укритті.

«Магія голосу» об’єднала всіх, хто шанує і цінує рідну мову.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу