Призові місця другокурсників Інституту сталого розвитку на конкурсах: закономірність чи наполеглива праця?

Ірина Мартин, тижневик «Аудиторія»
дипломи

Відповідь на це запитання знають другокурсники екології Інституту сталого розвитку ім. В. Чорновола, які нещодавно на засіданні Вченої ради отримали заслужені нагороди за призові місця у всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт. Ці активні і талановиті студенти розповідають про себе, діляться враженнями від конкурсів.

Ярина Гнатюк, диплом ІІ ступеня у галузі знань «Техногенна безпека», за роботу «Дослідження попереднього очищення інфільтрату в керованих лагунах» та диплом ІІІ ступеня у галузі знань «Цивільний захист»:
«Головне – працювати і бути впевненою в собі»

У наш час проблеми екології розуміє кожен. І в майбутньому ці проблеми можуть призвести до фатальних і незворотних наслідків. Тому, коли настав час обирати професію, я не вагалася, бо чітко розуміла, що для того, аби допомогти нашій Землі, потрібно почати зі себе. У майбутньому сподіваюся на великі досягнення у галузі знань з екології і на те, що мені вдасться врятувати не один вид організмів на Землі.

Очевидно, що мені на конкурсах допомагає спортивний дух, адже займаюся волейболом. Звісно, що є невпинне прагнення перемагати і бути найкращою, оскільки нормативи можу перескладати і вимагати від себе щораз ліпших результатів доти, доки не буде найкраще. Так само намагаюся спрямовувати це прагнення у навчання. Загалом перемагати неважко.

Настя Лагоцька, диплом ІІ ступеня у галузі «Нафтова та газова промисловість», номінація «Геологія, геофізика, екологія та геотуризм»:
«Треба йти до чітко визначеної мети»

Екологія стала частинкою мого життя ще до вступу в університет. Я виконувала різні наукові проекти, які були пов’язані з цією дисципліною. Тому вибір майбутньої професії став абсолютно очевидним.

Щоб перемогти, потрібно мати терпіння, адже перемога дається не відразу і перед цим буває достатньо програшів, після яких багато хто опускає руки. Не менш важлива і правильна мотивація, бо саме вона не дає мені здаватися на цьому шляху. Наполеглива праця – це третій чинник, який допомагає домагатися свого. Отож, треба йти до чітко визначеної мети. Маю багато захоплень і не люблю зациклюватися на чомусь одному тривалий час, бо у своєму житті хочу багато всього спробувати.

Сергій Косован, диплом ІІІ ступеня з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі знань «Екологія», робота на тему: «Аналіз забруднень ріки Західний Буг і шляхи уникнення екологічної небезпеки»:
«Участь – це вже перемога»

Я вибрав саме спеціальність «екологія», бо хочу, щоб майбутні покоління на Землі змогли жити, а не виживати. Упевнений, що наукова діяльність збагачує мене новими знаннями та досвідом. Конкурси – це нові знання і досвід. Як на мене, то участь у конкурсі студентських наукових робіт – це вже перемога, а призове місце – ознака того, що я все роблю правильно.

дипломи диплом диплом диплом диплом диплом диплом

Студенти кафедри екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола мають високі здобутки у Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт 2018 року.

  • Марія-Тереза Вашкурак – I місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із галузі знань «Техногенна безпека»;
  • Ярина Гнатюк – ІI місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із галузі знань «Техногенна безпека»;
  • Лагоцька Анастасія – II місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Нафтова та газова промисловість»;
  • Богачевська Юлія – II місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за галуззю знань «Екологія»;
  • Гнатюк Ярина – IIІ місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт із галузі «Цивільний захист»;
  • Косован Сергій – IІI місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт за галуззю знань «Екологія».