Привітання ректора Львівської політехніки з нагоди Міжнародного дня студента

Ректор Львівської політехніки
Юрій Бобало

Дорогі студенти-політехніки!

Щиро, по-батьківськи вітаю вас зі святом – Міжнародним днем студента!

У цей знаменний день хочеться побажати, щоб роки навчання у Національному університеті «Львівська політехніка» запам’яталися вам на все подальше життя! Щоб ці роки стали для вас добрим стартовим майданчиком у професійній кар’єрі, вашому громадянському становленні!

Так склалося історично, що українське студентство – наша юна інтелектуальна еліта – посіло чільне місце у зародженні, творенні та захисті Української незалежної держави. Так було у часи, коли нестримний та безкомпромісний порив студентської молоді під час «Революція на граніті» значною мірою спричинив падіння старого тоталітарного режиму.

Так було і під час історичного Євромайдану та Революції гідності, активну участь у яких взяли десятки тисяч українських студентів, серед котрих у перших рядах були вихованці Львівської політехніки. Ви захищали свій доленосний життєвий вибір – жити, вчитися і працювати у вільній демократичній державі, яка прагне стати повноправним членом європейської сім’ї народів.

А коли на нашу землю прийшла війна, розв’язана проросійськими сепаратистами і зовнішнім агресором, студенти одними із перших влилися у патріотичні ряди волонтерів, мужніх та відважних захисників суверенітету, територіальної цілісності, свободи й незалежності України.

Студентам завжди притаманні такі важливі й значимі риси як патріотизм, волелюбність, свіжий нетривіальний погляд на навколишній світ, новизна й незаангажованість думки, соціальна активність, оптимізм та палке бажання долучитися до розбудови власної держави. Тому ви – наша надія на майбутнє, потужна рушійна сила, що невдовзі прийде на зміну старшому поколінню.

Цьогорічне свято студентства має одну важливою прикмету. Найстаріший і один із найбільших технічних університетів України та Східної Європи Львівська політехніка відзначає ювілей – 200-річчя від дня заснування. Упродовж усіх цих років зі стін нашого навчального закладу вийшли десятки тисяч висококваліфікованих фахівців, значна частина яких зробила вагомий внесок у становлення і розбудову Української незалежної держави.

Для забезпечення її невпинного соціально-економічний прогресу та духовного розвою нації нині вкрай важливо розробити і впровадити перспективну державну молодіжну програму. Ми всі разом повинні критично переглянути й оновити діяльність органів студентського самоврядування, скерувавши його у русло докорінного поліпшення якості навчання у вищій школі, розв’язання найнагальніших проблем студентів.

Ми повинні навчити самого студента шукати роботу, будувати успішну професійну кар’єру, загалом – пробудити і розвинути його соціальну мобільність, формувати у суспільстві необхідні для молоді соціальні ліфти.

Бажаю юним львівським політехнікам великого натхнення на шляху підкорення нових вершин знань, наполегливості й терпіння! Нехай у цей день ваші молоді серця наповняться святковим настроєм і радістю!

Ваші руки, знання, талант і молодеча енергія конче необхідні Україні, а ваш патріотизм, почуття громадянської і людської гідності є надійною запорукою її інтелектуального, культурного й економічного розквіту в майбутньому.


Ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини,
член-кореспондент Національної академії
педагогічних наук України
професор Юрій Бобало

студенти студенти