Привітання ректора Львівської політехніки з нагоди 25-річчя Незалежності України

Ректор Львівської політехніки
фасад головного корпусу Політехніки

Шановні львівські політехніки!

З нагоди великого державного свята – Дня незалежності України – прийміть мої щирі привітання та побажання миру, добробуту і благополуччя, щастя, здоров’я і достатку!

24 серпня 1991 року назавжди увійде в історію України як день, коли здійснилися споконвічні прагнення українців жити у своїй державі, за яку боролися і віддали життя багато поколінь нашого народу.

25 років Незалежності України – це час народження і становлення нашої держави, час випробувань та історичних викликів, час усвідомлення всіма українцями себе державотворчою нацією.

Нині вірні сини й доньки Вітчизни захищають її територіальну цілісність та незалежність у протистоянні російській агресії та підступним діям сепаратистів. Знаю і вірю, що перемога буде за нами, бо за нами – правда.

Ми захищаємо свій доленосний історичний вибір – стати повноправним членом європейської сім’ї народів, допомагаючи своїй Батьківщині здолати ворога, конкретними справами зміцнюючи її суверенітет, територіальну цілісність і обороноздатність.

Цьогоріч наша Альма-матер буде відзначати 200-річний ювілей. Як відомо, донедавна початок свого родоводу вона датувала 1844 роком. Та завдяки наполегливій та ґрунтовній дослідницькій роботі львівських політехніків вдалося встановити справжню дату народження Університету. Це – 7 березня 1816 року, коли був підписаний королівський декрет про заснування у Львові Реальної школи, з якої, власне, й зародилася Львівська політехніка.

Ми не переписуємо історію, не додаємо собі літ – ми встановлюємо істинну дату народження одного з найдавніших технічних університетів Європи і світу!

Щиро вітаю Вас зі святом Незалежності та прийдешнім ювілеєм Львівської політехніки!

Нехай мир, єдність і взаєморозуміння між людьми сприяють подальшій розбудові нашої вільної, неподільної, соборної й незалежної Української держави!


Ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини,
професор Юрій Бобало