Єднаймося, бо лише так зможемо не тільки вистояти, а й зрости: привітання ректора з Днем Незалежності України

Ректор Львівської політехніки
прапор України і будівля Політехніки

Шановні політехніки!

24 серпня ми відзначаємо важливу для кожного українця подію – здобуття Незалежності України. Кожен із нас знає, якою безмежно дорогою ціною сотні років, покоління за поколінням доводилося виборювати право бути вільними і жити у своїй Державі. Мільйони наших земляків жертвували свої життя за те, щоб ми сьогодні могли на повен голос і з гордістю говорити: я – українець!

Ми пам’ятаємо, як жорна кривавого тоталітарного режиму безжально розтирали кожного, хто мав сміливість боротися і бути патріотом свого народу. Та ми – вистояли і відродилися!

А сьогодні, коли, здавалося б, Україна має всі шанси бути серед прогресивних країн Європи, ми вже понад п’ять років день за днем боремося з окупантом на різних фронтах – бойовому, де платимо найвищу ціну – життя наших героїв, інформаційному, де мусимо знімати пелену облуди з очей світової спільноти, і в себе вдома, в Україні, пильнувати, щоб нас не роз’їв розбрат, який постійно сіє зовнішній ворог.

Щиро вітаю вас зі святом Незалежності нашої Держави! Нехай спільна мета – мир в Україні та свобода нашого народу – єднає всіх нас, додає сили і терпеливості, щоб торувати дорогу до майбутнього, де держава матиме гідне місце на світовій арені поміж високорозвинених країн.

Сьогодні триває боротьба за право бути вільними, тож кожному з нас важливо усвідомити: лише об’єднавши зусилля, зможемо не тільки вистояти, а й зрости. Ми знову й знову переконуємося: в єдності – сила народу! Єднаймося, щоб міцніти!

Слава Україні!
 

Юрій БОБАЛО,
професор, ректор Національного університету
«Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини