Привітання ректора Львівської політехніки з нагоди 1 Вересня – Дня знань

Ректор Львівської політехніки
Привітання ректора Університету з нагоди Дня знань

Шановні студенти і викладачі славної Львівської політехніки!

Дозвольте щиро та сердечно привітати вас із чудовим святом – Днем знань!

Очевидно, нікому не варто доводити, що 1 Вересня – це по-справжньому всенародне свято людяності й доброти, мудрості й надії. Це – нестримний порив молодих людей до нових відкриттів, початок осяйного й нелегкого шляху до знань, наукового розуміння і бачення навколишнього світу.

Новий навчальний рік знаменний тим, що ми урочисто відзначаємо 100-річчя Української державності, а 22 січня наступного року святкуватимемо віковий ювілей історичної Злуки УНР і ЗУНР. Ця історична подія спиралася на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, свою національну державу.

Це особливо актуально нині, коли на Сході нашої країни точиться неоголошена кривава війна, розв’язана місцевими сепаратистами й російськими агресорами. Нас намагаються розірвати на шматки, позбавивши територіальної цілісності, суверенітету й незалежності. Та хочу вас запевнити: ми вистоїмо і переможемо в жорсткій боротьбі з агресором, утвердивши свій доленосний історичний вибір – стати повноправним членом європейської сім’ї народів.

Всі ми нині перебуваємо під сильним враженням від масштабного військового параду на честь 27-ї річниці Дня незалежності України. Кожного з нас проймає високе патріотичне почуття гордості за відроджене і непереможне українське військо. Тому хочу насамперед привітати зі святом знань ті сотні львівських політехніків, які нині зі зброєю в руках мужньо захищають свою Вітчизну на Сході, які самовіддано займаються волонтерством, допомагаючи українським воїнам на фронті – цим справжнім лицарям, ангелам-охоронцям нашої країни.

Ми з вами вирушаємо у нову захоплюючу подорож за знаннями, вміннями і навичками. Найстаріша і найбільша вища технічна школа Східної Європи та України Львівська політехніка нині переживає свою другу молодість. Спираючись на міцні історичні науково-освітні традиції, ми невпинно і стрімко оновлюємося. Університет за багатьма освітніми рейтингами постійно входить у чільну п’ятірку найкращих українських вищих навчальних закладів.

Цьогоріч Львівська політехніка отримала гідне, перспективне та професійно вмотивоване поповнення. Першокурсниками стали 3 тисячі 540 юнаків та дівчат, які навчатимуться за 158-ма спеціальностями. Відрадно й те, що серед них – чимало золотих та срібних медалістів, переможців всеукраїнських учнівських олімпіад. Саме завдяки цьому нам суттєво збільшили державне замовлення.

Відтак хочу побажати першокурсникам стати гідними членами великої та дружної політехнічної родини і добрими справами примножити славу рідного Університету і своєї Батьківщини!

Висловлюю слова щирої подяки нашим викладачам і професорам за їхню щоденну напружену творчу працю. Вітаю й батьків наших вихованців, зичу їм терпеливості й порозуміння зі своїми нащадками.

Слава Україні! Героям слава!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало