Привітання ректора Національного університету «Львівська політехніка» з нагоди Дня незалежності України

Ректор Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Шановне товариство львівських політехніків! З нагоди великого національного свята нашої державності – Дня незалежності України – щиросердечно вітаю Вас і бажаю всім миру й благополуччя, щастя, здоров’я і достатку!

Шановне товариство львівських політехніків!

З нагоди великого національного свята нашої державності – Дня незалежності України – щиросердечно вітаю Вас і бажаю всім миру й благополуччя, щастя, здоров’я і достатку!

Нині ми святкує вже 24-у річницю Незалежності, відколи збулися споконвічні сподівання нашого народу – бути повноправними господарями на своїй чудовій і щедрій українській землі.

Сьогодні, як ніколи раніше, всі ми усвідомлюємо себе державотворчою нацією, повноцінним громадянським суспільством. І це зрозуміло, адже найуспішніше розвивається та країна, в якій найповніше розкривається творчий потенціал кожної людини, де захищеними є всі її права і свободи.

На жаль, другий рік поспіль свято Незалежності потьмарене трагічними подіями на Сході країни, де точиться неоголошена кривава війна, розв’язана проросійськими сепаратистами, підтримуваними Росією. Залишається окупованим Крим, а економіці держави нанесено величезні збитки. Ми маємо численні жертви серед мирного населення, сотні тисяч вимушених біженців. По суті саме зараз ми зі зброєю в руках виборюємо свою незалежність, свій доленосний європейський вибір. Без сумніву, ми вистоїмо і переможемо в жорсткій боротьбі з агресором, бо за нами правда!

Тому хочу насамперед привітати із Днем Незалежності ті сотні львівських політехніків, котрі нині зі зброєю в руках мужньо захищають свою Вітчизну на Сході, які самовіддано займаються волонтерством, допомагаючи українським воїнам на фронті – цим справжнім лицарям, ангелам-охоронцям нашої країни, як назвав їх Президент України Петро Порошенко.

Ми низько схиляємо голови перед пам’яттю героїчних борців, які віддали своє життя за мирне майбутнє нашої держави.

Цей рік знаменний і тим, що ми урочисто відзначили 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Він став символом духовної незламності нації, світочем національного єднання народу. Могутня постать Владики посідає гідне місце у всеукраїнському пантеоні видатних синів і дочок держави, а його віра у те, що «Україна увільниться зі свого упадку та стане державою могутньою, з’єднаною, величавою...», є дороговказом для нинішніх і прийдешніх поколінь.

У цей достославний день Незалежності в серці кожного патріота-українця серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливаються у барви нашого українського державного стягу – символу свободи та праці вільної людини на вільній землі.

Нехай свято Незалежності духмяним запахом зібраного щедрого збіжжя принесе у кожний український дім щастя і добро, порозуміння, злагоду та мир! Це і стане запорукою успіху всіх наших подальших державотворчих зусиль на шляху утвердження України – невід’ємної складової європейської сім’ї народів.

Слава Незалежній і Соборній Україні!

Слава українським воїнам – захисникам рідної землі!


Ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини
професор Юрій Бобало