Привітання ректора Львівської політехніки з нагоди Дня Конституції України

Ректор Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Дорогі політехніки, вітаю усіх із Днем Конституції!

Сьогодні важливий і символічний день. Це по-особливому розуміємо під час повномасштабної війни, коли мільйони виборюють право, щоб Україна була така, як записано в нашій Конституції, ― суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава.

Відзначаючи дату прийняття найважливішого закону нашої Держави, ми знову переконуємося, що це ― не декларативні речі, а засади, на яких базується наша свобода. Ці права наш народ здобував століттями. А сьогодні ми стоїмо єдиним фронтом, щоб вибороти остаточну перемогу над нашим запеклим ворогом, який силою хоче зруйнувати всі базові принципи незалежної України, зазіхнувши на нашу територіальну цілісність, на нашу мову, нашу безпеку.

«Я знаю грамоту свободи ― її підписують мечі!» ― ці слова видатної української письменниці-шістдесятниці Ліни Костенко є для нашою народу пророчими. Із дня в день, через жертовність наших воїнів, невтомність волонтерів, через велику любов до своєї країни ― міцніємо і утверджуємося, як нація. Українці стали символом незламності, бо ми знаємо ціну незалежності та права бути вільним народом.

Вірю в нашу спільну перемогу! Слава Україні! Героям Слава!
 

Юрій Бобало,
ректор Національного університету
«Львівська політехніка»