Привітання ректора Національного університету Львівська політехніка» з нагоди Дня знань

Ректор Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Шановні студенти і викладачі славної Львівської політехніки! Від імені та за дорученням ректорату Університету дозвольте щиро і сердечно привітати вас із чудовим хвилюючим святом – Днем знань!

Шановні студенти і викладачі славної Львівської політехніки!

Від імені та за дорученням ректорату Університету дозвольте щиро і сердечно привітати вас із чудовим хвилюючим святом – Днем знань!

Хтось із мудрих сказав: «Знання – це скарб, а вміння вчитись – ключ до нього». І це справді так. Освічена людина завжди користується великою повагою серед оточуючих, адже вона розширює горизонти пізнання світу, осмислення самої себе.

Загальновідомо, що знання – це сила. Сила духовного творення, сила невпинного цивілізаційного руху вперед, сила творення добра та суспільної злагоди. Оволодіння знаннями є одним із пріоритетних завдань, що стоять перед нашою країною, котра захищає свій територіальний суверенітет та незалежність у боротьбі із проросійськими сепаратистами і зовнішньою агресією. Знання вкрай необхідні нам для захисту й розбудови нашої Української держави.

Вчитися потрібно наполегливо і постійно, практично все подальше життя насамперед для того, щоб знати, як жити й діяти в різних обставинах.

Упевнений, що зерна знань, які здобудуть вихованці Львівської політехніки, зростуть у юних душах щедрим урожаєм мудрості та натхнення, самовідданого служіння своєму народові. Адже студенти завжди були авангардом української молоді. Від їх небайдужої життєвої позиції, активної участі в нинішніх кардинальних соціально-економічних конституційних, територіально-адміністративних реформах великою мірою залежить майбутнє України.

Цьогорічна вступна кампанія ще раз підтвердила правильність обраного нами курсу на пошук й залучення свого вмотивованого студента. Львівська політехніка підтвердила свій високий статус. Досить сказати, що за кількістю поданих абітурієнтами заяв на вступ ми посіли друге місце серед усіх вищих навчальних закладів України. Доволі високим цьогоріч був і прохідний бал на більшість напрямів. Тішить те, що з року в рік зростає попит на інженерно-технічні напрями підготовки, зокрема, архітектури, комп’ютерних наук, менеджменту тощо. Це означає, що країна невдовзі отримає цілу когорту вмілих і обізнаних сучасних фахівців європейського рівня.

А поведуть їх у широкий і захоплюючих світ знань наші талановиті педагоги. Тому щира їм вдячність за самовіддану творчу працю, за бездоганне виконання такої відповідальної місії як навчання і виховання підростаючого покоління, справжніх українських патріотів.

У цей день хочеться побажати першокурсникам стати гідними членами великої і дружної родини львівських політехніків, по-синівськи вірно берегти і примножувати її славні традиції, досягти поставленої мети у житті, зустріти добрих і надійних друзів.

Бажаю всім великого натхнення на шляху підкорення нових вершин знань, наполегливості й терпіння, мудрості й розважливості, миру і достатку, міцного козацького здоров’я!

Переконаний, ваші здібності, працьовитість, високі патріотичні почуття стануть запорукою нових успіхів, котрими пишатиметься Батьківщина.

Слава Україні!


Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»,
голова ради ректорів Львівщини
професор Юрій Бобало