Привітання ректора Львівської політехніки з Днем Конституції України

Юрій Бобало, ректор Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Дорогі політехніки!

Гідність людини і її права ― це те, що покладено в основу головного закону нашої держави ― Конституції України. Відповідальність за дотримання і втілення цих законодавчих норм у щоденному житті ― це прерогатива й водночас обов’язок кожного.

Навчаючи і навчаючись, маємо пам’ятати про гідність. Адже кожен викладач формує світоглядність молодої людини і закладає у її свідомість основні принципи та цінності. Натомість кожен студент, здобуваючи знання, з гідністю проходячи освітній шлях, формує себе як відповідального громадянина та фахівця.

Наша університетська спільнота розвивається саме завдяки людиноцентризму, завдяки повазі, завдяки належному виконанню обов’язків та дотриманню прав кожного.

Вже десятий рік наш народ відстоює свою свободу, бореться за законні права, які прописані в Конституції України, жертовно боронить цілісність держави. І за це заплачено величезну ціну. Тому кожен із нас зобов’язаний робити все, що може, щоб бути гідним цієї жертви.

Цього дня, коли на державному рівні вчергове пригадуємо головні засади Конституції України, постараймося переосмислити власний внесок у їх дотримання та втілення у своєму житті, у своїй праці, у своїй взаємодії одне з одним.