Привітання ректора Львівської політехніки із Днем захисника України

Ректор Львівської політехніки
військові

Шановне товариство львівських політехніків!

14 жовтня – на величне свято Покрови Пресвятої Богородиці – тепло і сердечно вітаю Вас із Днем захисника України!

У літописі подвигів нашого народу було чимало ратних подій і дат, гідних стати святом. Проте ще із давніх часів саме Покрова обрана як день мужніх лицарів – українських козаків. Це – не просто державне свято, це – справді всенародне вшанування наших нескорених та відважних захисників.

Варто наголосити також, що у цей знаменний день ми традиційно відзначаємо річницю створення Української повстанської армії – військово-політичної формації національного визвольного руху, що зробила неоціненний внесок у боротьбу за Українську незалежну державу.

Особливого звучання й драматизму набуває це свято зараз, коли наші воїни зі зброєю в руках відстоюють незалежність, територіальну цілісність та суверенітет України у війні з російським агресором. Всі, як один, українці стали захист своєї Батьківщини. На поклик серця долучилися до цієї шляхетної патріотичної справи також студенти і викладачі Львівської політехніки. Чимало з них беруть безпосередню участь у військових діях, а ще більше провадять щоденну самовіддану волонтерську діяльність, збираючи кошти на потреби війська.

Сьогодні ми з болем у серці вшановуємо пам’ять всіх нескорених українців – захисників Вітчизни, які поклали свої голови на вівтар нашої перемоги. Боротьба за незалежність України триває!

Збережемо і примножимо славу наших мужніх героїв! І нехай назавжди закарбуються в пам’яті та серці слова присяги українських патріотів: «Батьківщині будь вірним до загину, нам Україна – понад усе!».

Слава Україні! Слава її героям-захисникам!
 

Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»
Юрій Бобало