Просвітяни говорили про Великдень та просвітницьку роботу: відбулося чергове засідання Ради Товариства «Просвіта»

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
Герб Львівської політехніки

Чергове засідання Ради Товариства «Просвіта» Львівської політехніки, яке відбулося 5 квітня, розпочалося з приємного – нагороджували переможців студентського конкурсу читання Шевченкової поезії.

Надійшла відповідь Міністерства освіти і науки України на лист Товариства «Просвіта» стосовно стану викладання українськоцентричних предметів і мови навчання. У листі, зокрема, наголосили, що на підставі звернень освітніх та громадських організацій прийнято ухвалу щодо викладання в школі окремих предметів – української та зарубіжної літератури. Зазначено також, що мовою освіти в Україні є державна. Розв’язують питання й щодо викладання українськоцентричних предметів у вишах.

Обговорювали на «Просвіті» й святкування сотої річниці Української революції 1917–1921 років. Просвітяни спільно із Народним домом «Просвіта» планують восени поїздку на Хортицю та в гості до запорізьких політехніків.

Носії просвітництва обговорили святкування Великодня. Вони підготували вітальні плакати, які розвісять у корпусах Політехніки, а також закликали всіх працівників у великодній вівторок прийти у вишиванках. Крім цього, пропонують студентам-львів’янам змобілізуватися та влаштувати для студентів, які приїхали навчатися до нас зі сходу та півдня країни, справжній львівський Великдень із відвідинами найцікавіших святкових заходів.

оголошення