Простір пам’яті Євгена Коновальця на території Університету: у Львові планують провести всеукраїнський конкурс

За матеріалами сайту Львівської міської ради
Заставка до матеріалу

У Львівській міській раді розповіли про основні завдання майбутнього всеукраїнського конкурсу на кращу пропозицію громадського простору з пам’ятником Євгенові Коновальцю. Простір зі скульптурними елементами, присвяченими великому українцю, мають облаштувати на території Національного університету «Львівська політехніка» (біля корпусу № 1). Оголосити конкурс планують 8 січня 2024 року.

Як пояснив керівник управління архітектури та урбаністики ЛМР Антон Коломєйцев, про запуск конкурсу інформують заздалегідь, аби потенційні учасники зарезервували собі час для участі, розпланували роботу над проєктуванням. Посадовець наголосив, що учасники конкурсу мають запропонувати новітній підхід до формування такого простору пам’яті та об’єкта архітектури. Важливо, аби він гармоніював з будинками ХІХ століття, що на вул. Ст. Бандери, та цінними будівлями Університету.

«Ми говоримо не про величезну монументальну скульптуру, яка буде домінувати, чи про суцільний граніт, що є неекологічним і не відповідає сьогоденню. Ми говоримо про простір, де збиратиметься молодь, простір, який буде максимально доступний для усіх мешканців та правильно вписаний у вже складений історичний контекст», – розповів Антон Коломєйцев.

Преміальний фонд конкурсу становить 450 тисяч гривень із таким розподілом премій: І премія (місце) – 150 тис. грн, ІІ премія – 100 тис. грн, ІІІ премія – 50 тис. грн.

Докладніше – на сайті Львівської міської ради.