Проректор з наукової роботи Іван Демидов взяв участь у відкритому засіданні Президії Ради проректорів

За матеріалами сайту Ради проректорів з наукової роботи
Проректор Іван Демидов

4–5 вересня відбулося відкрите засідання Президії Ради проректорів, на якому взяли участь (наживо та онлайн) понад 140 учасників – проректорів закладів вищої освіти України та начальників науково-дослідних частин.

Серед запрошених – заступник міністра освіти і науки України Денис Курбатов, виконавча директорка Національного фонду досліджень України Ольга Полоцька, представники МОН.

Денис Курбатов доповів про стратегічні напрямки розвитку науки в Україні. Ольга Полоцька зробила доповідь, з якої стали зрозумілими роль і місце університетської науки у частці розподілу наукових проєктів, які фінансуються з НФДУ.

Проректор з наукової роботи Національного університету «Львівська політехніка» Іван Демидов поділився досвідом щодо розвитку інноваційної інфраструктури на базі закладу вищої освіти. Він зазначив, що рух у цьому напрямі надзвичайно важливий і визначений Міністерством освіти і науки України як стратегічний. Водночас ще є багато проблем юридичного характеру, які треба розв’язати, щоб створити передумови для повноцінного розвитку приватно-державного партнерства у державі.

У підсумку окреслено питання та пропозиції від Президії Ради проректорів до МОН, розв’язання яких сприятиме розвитку науки в Україні.

Докладніше – на сайті Ради проректорів з наукової роботи.