«Політехніка – базовий заклад для організування ІІ етапу 6-ти всеукраїнських олімпіад для студентів», – каже проректор Олег Давидчак

Олена Лещенко, Центр комунікацій Львівської політехніки
Проректор Олег Давидчак

Національний університет «Львівська політехніка» щорічно організовує Всеукраїнську олімпіаду з конкурсних предметів для вступників (української мови, математики, фізики, хімії, біології, географії, іноземної мови та історії України), за результатами якої можна отримати до 20 додаткових балів до сертифікату зовнішнього незалежного оцінювання при визначенні конкурсного бала для вступників на навчання за програмами підготовки бакалаврів до Львівської політехніки. Електронне реєстрування учасників І туру Олімпіади триватиме до 11 квітня 2021 року.

– Пане Олеже, розкажіть про специфіку організування таких заходів в університеті та хто з інститутів Політехніки є найактивніший і найуспішніший учасник олімпіад для студентів?

– Щорічно Політехніка змагається з різними ЗВО на всеукраїнських олімпіадах. Ці олімпіади мають велике значення для нашого університету. Їх провадять у 2 етапи з навчальних дисциплін і за спеціальностями. Перший етап – у межах університету, другий – як всеукраїнський конкурс. Базовий університет для другого етапу призначає МОН. І в 2020 році Львівську політехніку було названо базовим закладом для 6-ти всеукраїнських конкурсів. Проте через пандемію участь у змаганнях припинили. У 2019 році Політехніка мала 73-х призерів таких олімпіад, найбільше з інститутів ІНЕМ, ІТРЕ, ІЕСК. Це майже найкращий результат серед інших ЗВО України. Кожен інститут Політехніки є учасником таких олімпіад. Наша задача забезпечити чудову підготовку студентів, щоб щорічно збільшувати кількість призерів 2 етапу кожного з того чи іншого інституту. Щороку МОН планує участь у всеукраїнських конкурсах, процедурно ми подаємо свої пропозиції і за конкурсом виборюємо право провадити другий етап олімпіад.

– А як щодо міжнародних олімпіад?

– Якщо говорити про міжнародні конкурси, то вони відбуваються нерегулярно, запланувати в них участь важко. А Всеукраїнський конкурс дає можливість студентам постійно перевіряти свої знання та змагатися за визнання їх у числі «найкращих», – підсумовує проректор Олег Давидчак .