Проректор Львівської політехніки Анатолій Мороз – перший володар медалі імені Юрія Рудавського

Прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»
Анатолій Мороз

Днями відбулося урочисте відзначення 60-річного ювілею проректора з економічних питань Національного університету «Львівська політехніка» Анатолія Мороза. Ректор Університету професор Юрій Бобало зачитав наказ і вручив Анатолію Степановичу пам’ятну медаль імені колишнього ректора Львівської політехніки незабутнього Юрія Рудавського. Факт символічний, оскільки медаль має порядковий номер один.

Із вітальним словом до ювіляра виступив директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів. Він з приємністю згадував роки співпраці з Анатолієм Степановичем, сказавши жартома: «Якщо ректор – президент, то головний бухгалтер – міністр економіки».

Привітали ювіляра також професори Станіслав Воронов і Петро Костробій, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків Юрій Рашкевич. 1991 року, коли ювіляр вперше прийшов у Львівську політехніку, Станіслав Воронов був тоді проректором з наукової роботи. Саме він, за участю свого заступника Юрія Бобала, знайшов через міністерство освіти талановитого і працьовитого бухгалтера Анатолія Мороза і запросив його в Університет.

Усі промовці відзначали доброту, людяність і скромність ювіляра. А ще говорили про те, як він любить свою родину, свою неньку, яка не змогла приїхати на цю пам’ятну урочистість. То ж не дивно, що народний артист України Мар’ян Шуневич подарував Анатолію Степановичу зворушливу пісню «Мамина світлиця».

 відзначення 60-річного ювілею Анатолія Мороза  відзначення 60-річного ювілею Анатолія Мороза  відзначення 60-річного ювілею Анатолія Мороза  відзначення 60-річного ювілею Анатолія Мороза