Проєкти на базі відкритих даних позмагаються за призовий фонд 3,5 мільйона гривень

За матеріалами сайту Міністерства цифрової трансформації України
 старт четвертого набору Open Data Challenge

За підтримки Міністерства цифрової трансформації України стартував четвертий набір Open Data Challenge – найбільшого національного конкурсу у сфері відкритих даних, що покликаний популяризувати розроблення сервісів і продуктів, які сприятимуть боротьбі з корупцією та мають значне суспільне значення і бізнес-потенціал. До участі запрошують розробників, підприємців, громадських активістів та інші прихильників відкритих даних, що мають ідею, прототип чи готове рішення для вирішення проблем у будь-якій сфері: будівництва, агросектору, інфраструктури, юриспруденції, захисту довкілля, бізнесу тощо. Конкурс триває в межах проєкту міжнародної технічної допомоги USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Призовий фонд – 3,5 мільйона гривень.

– Мета українського Уряду – зробити так, щоб Україна увійшла в ТОП-3 країн у сфері відкритих даних у світі. У боротьбі з корупцією та прийнятті обґрунтованих рішень, у вирішенні нагальних суспільних питань – відкриття даних надзвичайно цінні. За кілька днів ми розпочинаємо роботу над четвертою редакцією Постанови 835 з метою розширення переліку обов’язкових до публікації наборів даних та визначення списку найпріоритетніших для суспільства сфер, де мають відкривати дані, – коментує Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. – Окрім того, ми розуміємо необхідність використання цих даних суспільством, саме тому підтримка конкурсу Open Data Challenge для нас є вкрай важливою.

Дізнатися більше про умови участі та особливості четвертого циклу конкурсу можна на сайті конкурсу. Приймання заявок – до 25 березня 2020 року.

Open Data Challenge – це міжнародний формат конкурсу для проєктів на основі відкритих даних, створений Open Data Institute, провідною міжнародною інституцією, що займається пропагуванням відкритих даних у світі.