Проєктний офіс Університету: вдосконалюємо вміння політехніків писати успішні проєкти

Проєктний офіс Львівської політехніки
Сертифікати учасників курсу

У 2021 році вперше стартував курс підвищення кваліфікації Політехніків «Підготовка грантових заявок: теорія та практика». Заняття відбувались у рамках Програми підвищення кваліфікації відділу навчання та розвитку персоналу Національного Університету «Львівська політехніка» за напрямом «Юридично-правові та фінансові аспекти діяльності науково-педагогічних працівників».

Навчальний модуль Н4.М3 «Підготовка грантових заявок: теорія та практика» був розрахований на 90 годин (3 кредити ЄКТС) та спрямований на засвоєння теоретичних основ й отримання практичних навичок підготовки проєктних пропозицій для пошуку можливостей фінансування власної науково-дослідної роботи зацікавлених політехніків.

Лектор курсу – Назарій Андрущак, канд. техн. наук, доцент кафедри систем автоматизованого проєктування, керівник Проєктного офісу Національного університету «Львівська політехніка», переможець та адміністративний менеджер європейського гранту RISE програми «Горизонт 2020» (2018–2022 рр.), керівник грантів молодих вчених ДБ/СубТера (2019–2021 рр.) та ДБ/Нанокомпозит (2016–2018 рр.), переможець грантової програми CRDF Global STEP Ukraine (2015 р.), переможець гранту Президента України (2014 р.), переможець (2009–2012 рр.) та діючий експерт програми академічних обмінів імені Фулбрайта для навчання в США.

Охочими прослухати курс було понад 50 осіб, однак вимоги лектора щодо знання англійської мови на відповідному рівні та наявність ідеї для проєкту скоротили кількість слухачів до 25.

Курс підвищення кваліфікації складався з 10 лекцій, які відбувалися онлайн та офлайн кожного четверга впродовж травня-липня 2021 року. Матеріали лекційних занять удосконалювали навики підготовки та подання проєктних пропозицій для пошуку шляхів фінансування своєї науково-дослідної роботи, підвищували рівень обізнаності в нових інструментах аналізу можливостей грантової діяльності.

Умовою отримання сертифікату про проходження курсу було подання проєкту в межах програми Європейського Союзу «Горизонт Європа». Зокрема, троє слухачів курсу:

  • Оксана Балабан, канд. техн. наук, доцент кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Інституту прикладної математики та фундаментальних наук;
  • Андрій Кунинець, канд. фіз.-мат. наук, декан магістратури Інституту прикладної математики та фундаментальних наук;
  • Соломія Альбота, канд. філол. наук, доцент кафедри прикладної лінгвістики Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій;

подали свої проєктні пропозиції й отримали сертифікати.

Щиро вітаємо усіх з успішним завершенням курсу й бажаємо нових проєктів та перемог!

Фото із вручення сертифікатів Фото із вручення сертифікатів Фото із вручення сертифікатів Сертифікати учасників курсу