Проєкт випускників Львівської політехніки номінували на архітектурну премію від Європейського Союзу

За матеріалами порталу «Твоє місто»
Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні

Три львівських проєкти номінували на архітектурну премію The European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award. Її присуджують один раз на два роки коштом Європейського Союзу та Фонду Міса ван дер Рое для визнання і винагороди якості архітектурних творів у Європі.

Йдеться про BankHotel на вулиці Листопадового Чину, Меморіал пам’яті Героїв Небесної Сотні на вулиці Кривоноса та приватну Креативну Міжнародну Дитячу Школу на вулиці Угорській. Про це повідомляють на сайті премії.

  • BankHotel розташований у реконструйованій історичній будівлі колишнього Австро-Угорського банку. Основна ідея, що лягла в проєктування готелю, – максимальне збереження історичного вигляду будівлі як архітектурної пам’ятки.
  • «Меморіал Героям Небесної сотні – це простір, що передає дух сучасності та продовжує пам’ять про Героїв Небесної Сотні, які пожертвували своїм життям під час Революції Гідності», – йдеться в описі на сайті премії.
  • Креативна Міжнародна Дитяча Школа – це мережа приватних ліцензованих шкіл. Як зазначають у закладі, там прагнуть, щоб кожен мав достатньо знань, досвіду, впевненості та приймав рішення на основі цінностей для того, щоб робити власний вибір і творити своє майбутнє.

Нагадаємо, автори проєкту Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні, Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак, – випускники Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка». А сам Меморіал визнали кращим реалізованим об’єктом громадського простору в категорії «Сквери, бульвари» Національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну 2020 року.