Проєкт студента кафедри ЕБПД отримав відзнаку Фонду родини Богдана Гаврилишина

Кафедра екологічної безпеки та природоохоронної діяльності
Учасники проєкту

Нещодавно Фонд родини Богдана Гаврилишина вручив «Премію відповідальності 2023». Нею відзначили проєкти, які в часи повномасштабної війни є прикладами міжсекторальної взаємодії.

До короткого списку премії, у межах якого було визначено 10 найкращих проєктів зі 168 номінантів, потрапив львівський простір міського садівництва та городництва «Розсадник», який координує студент групи ТЗМ-11 кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Львівської політехніки та водночас виконавчий директор громадської організації «Плато» Микола Рябика.

«Розсадник – це простір, у якому організовують заняття з гарденотерапії та курси з догляду за рослинами в міських умовах, облаштовують природоорієнтовані рішення, які є прикладами раціонального природокористування й адаптації до наслідків кліматичної зміни, а також гуртується екоспільнота громади. Радію, що плід старань десятків і сотень людей помітили та відзначили у межах «Премії відповідальності», – зазначив Микола Рябика.

Простір міського садівництва та городництва «Розсадник» – багатофункціональний публічний простір комплексної популяризації сучасного міського садівництва та городництва, який облаштовують із 2021 року в центральній частині Львова – у парку «Залізна вода» за адресою вул. Мушака, 58. Раніше на цій території функціонувало комунальне квіткове господарство № 1.

Місія простору: здруження людини з природою в урбанізованому середовищі, демонстрація того, що садівництво – це не тільки про продовольчу безпеку, але й про адаптацію Львівської громади до наслідків кліматичної зміни, поширення зелених цінностей, популяризацію природоорієнтованих рішень, а також про соціальну згуртованість та партисипацію.

«Премія відповідальності» – це премія, яку організовує Фонд родини Богдана Гаврилишина у партнерстві з Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!». Вона заснована у 2021 році, щоб відзначати організації громадянського суспільства, які базують свою щоденну діяльність на цінностях, закладених у Декларації відповідальності людини Богдана Гаврилишина.

Сертифікат переможця Учасники проєкту Учасники проєкту Учасники проєкту Учасники проєкту