Проєкт політехніків із забезпечення гідрогелевими пов’язками Aquior лікарень Львівщини отримав фінансування з бюджету ЛОВА

Управління Науково-дослідної частини Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

У межах Програми сприяння інноваційному та науково-технологічному розвитку у Львівській області провели конкурс інноваційних проектів, на який заклади вищої освіти, науково-дослідні установи в партнерстві з бізнесом подали 13 заявок на загальну суму 13,3 мільйона гривень. З них Конкурсна рада обрала 9 інноваційних проектів, які за результатами оцінювання набрали найбільше балів і будуть підтримані за рахунок коштів обласного бюджету. Серед інноваційних ініціатив, які отримали фінансову підтримку, – проєкт науковців-хіміків Львівської політехніки «Забезпечення гідрогелевими пов’язками Aquior закладів охорони здоров’я Львівщини».

У Національному університеті «Львівська політехніка» з березня 2022 року науковці разом зі студентами Інституту хімії та хімічних технологій запустили дослідне виробництво гідрогелевих пов’язок. Це – стерильне покриття, яке забезпечує захист рани від забруднення та інфікування, а також має охолоджувальний, знеболювальний, протизапальний, антисептичний та ранозагоювальний ефекти. Пов’язки можуть бути звичайними, стерильними або містити спеціальний лікарський препарат.

За підтримки Львівської обласної військової адміністрації гідрогелевими пов’язками для лікування опіків та ран Aquior будуть забезпечені заклади охорони здоров’я регіону в повному обсязі до потреб, які виникають внаслідок надання медичної допомоги як місцевим жителям, так і тимчасово переміщеним особам із населених пунктів, де ведуться активні бойові дії.

Разом до перемоги!