Проєкт доцента ІППТ Львівської політехніки отримає фінансування з громадського бюджету Дрогобича

Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки
фото Дрогобича

Проєкт «Око Юрія Дрогобича» – новий туристичний маршрут, один із переможців міського конкурсу 2019 року на отримання фінансування з громадського бюджету Дрогобича. Його ініціаторами стали студенти і викладачі Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки, автор ідеї і координатор – доцент кафедри фінансів, обліку та аналізу Лев Кльоба.

За задумом проєкту, мешканці, гості й туристи Дрогобича підійматимуться на вежу міської ратуші, яка з висоти пташиного польоту відкриває мальовничі краєвиди. Супроводжувати відвідувачів буде екскурсовод в образі Юрія Дрогобича, який розкаже про історію міста та його всесвітньо відомого вченого і покровителя. Окрім того, учасники проєкту зможуть загадати бажання і поглянути на Дрогобич через потужний стаціонарний бінокль або підзорну трубу (наразі ще не вирішено) – символ того, що Юрій Дрогобич (Котермак) був астрономом.

Реалізація проєкту сприятиме підвищенню позитивного іміджу Дрогобича, збільшенню кількості туристів, а також дасть змогу привернути увагу до події, яку місто відзначатиме наступного року, – 550 років від часу від’їзду Юрія Котермака на навчання до Краківського університету.