Прогулянка з наслідками: як почувається студентка Політехніки, на яку впала глиба льоду

Діана Євуш, студентка третього курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО
Софія Ометюх

14 лютого, під час прогулянки, брила льоду впала з даху на студентку 3 курсу Львівської політехніки Софію Ометюх. Лід роздробив дівчині стопу. На щастя, спина, голова та внутрішні органи не постраждали.

Уже три тижні Софія перебуває в лікарні.

«Фізично я себе нормально почуваю, нічого не турбує, окрім стопи, на яку не можу вставати. Важко морально, бо перебуваю в лікарні вже 19 днів, час від часу буває сумно», – розповідає студентка.

Дівчині провели дві операції: перша – чистка рани, лікарі «складали кістки, які могли», зшивали м’які тканини під загальним наркозом; друга – відбулася нещодавно, 3 березня, робили пересадження шкіри під місцевим наркозом.

Софія каже, що операції відбулися нормально, але процес загоєння сухожиль довго проходить. Її чекає ще одна пересадка шкіри на рану для швидкого загоєння травми, а також операція зі «встановлення пластини цілісності кістки плесна мізинця».

Про умови перебування в лікарні Софія розповіла таке:

«Я перебуваю в досить хорошій палаті, проте в загальній, де крім мене є ще 4 людини, які не завжди поважають приватні кордони інших. Харчування триразове, кажуть, смачне, але у мене ще не було нагоди спробувати. Медсестри хороші. Лікарі взагалі чудові, і як спеціалісти, і як люди. Вони завжди підбадьорюють, якщо бачать, що мені морально важко».

Також студентка розповіла, що до неї телефонував декан бакалаврату Навчально-наукового інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Олександр Скибінський. Професор розпитував про стан Софії, чи потрібна їй якась фінансова або інша допомога. Декан досі пише, підтримує, питає у студентки про здоров’я.

«Також староста моєї групи через профбюро організувала збір коштів з усього потоку менеджменту. Це було дуже приємно для мене», – додала постраждала.

Загалом Софія почуває себе нормально, проте їй «страшенно хочеться додому».

Ми всі бажаємо дівчині якнайшвидшого одужання, аби вона знову могла з легкістю гуляти на вулиці й повернутися до навчання у Політехніці.