Найкращі молоді програмісти Університету беруть участь у міжнародній Літній школі з програмування в Ужгороді

За матеріалами порталу Uzhgorod.net.ua
Навчання і змагання найкращих айтішників

11 серпня 2017 року на базі факультету інформаційних технологій Ужгородського національного університету розпочалася Літня школа з програмування. Навчання і змагання найкращих айтішників уже вдруге поспіль проводять в Ужгороді, однак уперше вони мають міжнародний статус, адже цьогоріч до команд з України приєдналися і програмісти Ягелонського університету (Краків, Польща).

До Ужгородського університету з’їхалися найобдарованіші молоді програмісти – переможці та призери всеукраїнських і міжнародних олімпіад. До 19 серпня вони разом навчатимуться і змагатимуться: спочатку учасники Школи слухають лекції, а опісля настає практична частина, де треба розв’язувати підготовлені організаторами задачі.

Загалом до Ужгорода приїхало більше сотні студентів із двох десятків найпотужніших університетів України, зокрема з Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національного університету «Львівська політехніка», Львівського національного університету імені Івана Франка та інших, а також з уже згаданого Ягелонського університету.