Профільна комісія обласної ради підтримала проєкт Програми розвитку освіти Львівщини на 2021–2025 роки

За матеріалами сайту Львівської обласної державної адміністрації
Фото із засідання профільної комісії обласної ради

21 січня відбулось засідання постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради. Члени комісії розглянули низку питань порядку денного, зокрема заслухали звіт про виконання Програми розвитку освіти Львівщини на 2017–2020 роки.

Також у межах комісії обговорили доопрацьований проєкт Програми розвитку освіти Львівської області на 2021–2025 роки. Комісія підтримала його та вирішила винести на розгляд сесії.

На думку завідувача кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Львівської політехніки, очільника Tech StartUp School і Наукового парку SID City Назара Подольчака, Програма дає змогу розвинути здібності учнів та показати сильні сторони кожної особистості.

– Програма насамперед спрямована на підсилення інноваційного навчання і розвиток нових навичок у школярів та студентів. У ній продумали варіанти розвитку підприємницьких та винахідницьких умінь, що є дуже важливими навиками в сучасному світі. Програма дає змогу більше інтегрувати школу у розвиток талантів та здібностей дітей. Вона вирізняється і за контентом, і за філософією спрямованості, адже в центрі постає дитина, – акцентував Назар Подольчак.

Комплексна програма вперше розроблена на основі Стратегії розвитку освіти (стратегія також розроблена вперше). У програмі передбачено конкурс проєктів для учителів, відкриті та прозорі конкурси на здобуття грантів та премій для студентів і науковців, передбачено фінансування навчання учителів, щоб опанувати дистанційні платформи для навчання. Загалом очікуване фінансування програми з різних джерел – понад 200 мільйонів гривень (з обласного бюджету – 32,340 млн. грн).