Професор Університету Марії Кюрі-Склодовської прочитав відкриту лекцію для львівських політехніків

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності
Скріншот з онлайн-лекції

Кафедра соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Національного університету «Львівська політехніка» послідовно розвиває міжнародну академічну взаємодію. Тривалий час працює угода про співпрацю між кафедрою СКІД та Інститутом соціальних комунікацій та медіа наук Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні. Цього року кафедра запросила до реалізації освітньої програми «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» доктора гуманітарних наук, професора Університету Марії Кюрі-Склодовської Збіґнєва Осіньского як візит-професора Львівської політехніки.

22 жовтня 2021 року відбулася відкрита лекція професора Осіньского на тему «Інформаційне суспільство, економіка, засновані на знаннях, чи світ Орвелла?». На заході були присутні студенти-бакалаври І і ІІ курсів кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності Львівської політехніки, магістри. Із зацікавленістю слухали лекцію й викладачі кафедри СКІД: завідувач, к.т.н, доцент Олександр Марковець, д. н. із соціальних комунікацій, доцент Марія Комова, старший викладач Нестор Думанський, к.н. із соціальних комунікацій, асистент Аліна Петрушка.

Відбувся жвавий обмін думками між візит-професором і студентами, викладачами кафедри про актуальні питання мінімізації чи усунення загроз у кіберпросторі, негативний вплив інформаційного простору на формування суспільної свідомості.

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції