Професор катедри української мови Ірина Фаріон виступила з публічною лекцією в Дрогобичі

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото із заходу

З ініціятиви тимчасово переміщених українців у Дрогобичі 9 листопада відбулася публічна лекція доктора філологічних наук, професора катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» Ірини Фаріон. У заході, організованому управлінням культури Дрогобицької міської ради в міській бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола, взяла участь численна громада міста разом із його очільником Тарасом Кучмою. Зала не вмістила всіх охочих поспілкуватися з нагоди Дня української мови і писемности та придбати працю професора «Мова – краса і сила».

Ірина Фаріон наголосила, що «мова – це зброя, а не пісня солов’я», і той, хто не вміє захистити й утвердити своєї мови, ніколи не стане вільною людиною. Основне завдання філологічної спільноти – нарешті вилучити з усієї підручно-навчальної літератури згубне марксистське формулювання, що «мова – це засіб комунікації». Мова – це саме життя нації в її визначальних онтологічній та ідентифікаційних функціях.

Гостя подарувала бібліотеці численні напрацювання катедри української мови – від наукових монографій до збірників тестових завдань.

«Війна – це час служіння», – наголосила Ірина Фаріон. – І такі інтелектуальні зустрічі – це тримання нашого національного ідеологічного фронту».

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу