Професор кафедри МО взяв участь у міжнародному симпозіумі щодо аграрного та сільського розвитку в Болгарії

Кафедра менеджменту організацій Львівської політехніки
Фото з конференції

Професор кафедри менеджменту організацій Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки Анатолій Кучер із 5 до 9 листопада 2023 року брав участь у міжнародному науковому симпозіумі Agricultural economy in support of agriculture and the development of rural areas, що відбувся на базі Інституту аграрної економіки Сільськогосподарської академії Болгарії за партнерства з Європейською науковою мережею розвитку сільських територій (ERDN). Учасниками симпозіуму були представники Болгарії, Італії, Китаю, Польщі, Республіки Північна Македонія, США, Угорщини, України, Франції.

Основна мета симпозіуму полягала в розкритті ідей і висновків щодо нових горизонтів розвитку сільського господарства в контексті екологічних цілей, продовольчої безпеки, глобального продовольчого ринку та уроків ефективності агропродовольчого ланцюга під час розв’язаної рф війни в Україні. Симпозіум зібрав учених і дослідників із різних країн, які поділилися своїми дослідженнями та міркуваннями щодо розвитку сільського господарства і здатності та стійкості галузі до нових викликів і цілей.

Як один із ключових експертів Анатолій Кучер взяв участь в обговоренні агроекологічних та економічних наслідків війни для земель, нових викликів для сталого сільського господарства та продовольчої безпеки. У рамках симпозіуму робота аграрних економістів спрямована на сприяння політикам, агробізнесу та природоохоронній діяльності для досягнення повсюдного балансу, де всі сторони будуть задоволені й забезпечені. Міжнародний науковий симпозіум також сприяв розширенню знань про екологічне врядування та адаптацію до зміни клімату й пом’якшення наслідків.

У культурній частині конференційної програми учасники відвідали найменше місто в Болгарії – Мелник – і поринули в історію старовинної Софії.

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції