Професор кафедри ЕЛІ Павло Стахіра поділився на вебінарі досвідом міжнародної співпраці

Кафедра електронної інженерії Львівської політехніки
Презентація професора Стахіри на вебінарі

Професор кафедри електронної інженерії Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки, д.т.н. Павло Стахіра взяв участь у вебінарі «Грантові можливості програми «Горизонт Європа», організованому Проєктним офісом Університету і FIT-4-NMP, та розповів про досвід міжнародного науково-технічного співробітництва з європейськими закладами вищої освіти.

Павло Стахіра зазначив, що зараз триває проєкт у рамках програми PEOPLE міжнародного обміну науковими кадрами імені Марії Кюрі «Горизонт 2020» (назва проєкту – «Неметалеві емітери для джерел світла нового покоління МЕГА»). Проєкт інноваційний, він об’єднує 10 наукових університетів і провідних підприємств органічної електроніки, що виробляють органічні світлодіоди для новітніх систем освітлення та дисплейних технологій. Основним завданням у рамках цього проєкту тут, у Львівській політехніці, є розроблення та створення органічних приладів на основі європейських матеріалів і тестування їхніх характеристик з метою подальшої комерціалізації. Відтак набуваємо досвіду з міжнародної технологічної кооперації.

На завершення професор Павло Стахіра порадив молодим науковцям від початку своєї діяльності надавати перевагу й подаватися насамперед на індивідуальні міжнародні проєкти. Набувши таким чином досвід у виконанні індивідуальних міжнародних проєктів, у майбутньому можна значно збільшити шанси виграшу більш глобальних проєктів.

Презентація професора Стахіри на вебінарі Презентація професора Стахіри на вебінарі Презентація професора Стахіри на вебінарі