Професор Ірина Фаріон виступила з лекцією перед асоціацією керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України»

Катедра української мови Львівської політехніки
Фото з лекції

Професор катедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Ірина Фаріон виступила з лекцією перед асоціацією керівників закладів освіти «Відроджені гімназії України», а також ознайомила учителів від Луганщини до Львівщини з мовними плакатами студентів-архітекторів Національного університету «Львівська політехніка». Зацікавилися вчителі й монографією науковця про історичну дорогу нашої мови впродовж ХI–ХIХ століть «Мова – краса і сила: суспільно-креативна роль української мови в ХI – середині ХIХ ст.» (2021, 5-е вид.).

«Коли воїнові надійно і впевнено ведеться на передовій? Коли учительське воїнство всередині країни вправно перековує знання в національну свідомість. Саме вона – національна свідомість, сформована своєю мовою, літературою та історією, а також знаннями з інших царин, – стає непробивним щитом нації та пусковиком для будь-якої металічної зброї», – ці слова Ірини Фаріон стали основним посилом для освітянської спільноти з усієї України.

Зустріч відбулася в сакральному місці Львова – музеї митрополита Андрея Шептицького. Виняткова вдячність директорові Львівської української гуманітарної гімназії імені Олени Степанів Ларисі Василишин за запрошення і неочікувану нагороду від асоціації «Будівничого української освіти».

Фото з лекції Фото з лекції Фото з лекції