Професор ІНЕМ взяла участь у зустрічі підприємців Львівщини з представниками облдержадміністрації

За матеріалами газети «Високий Замок»
зустріч підприємців Львівщини

Захист українського товаровиробника, доступні кредити, мотивація українського бізнесу… А ще – вільний ринок та конкуренція, які буцімто все владнають і поставлять на свої місця. Такий стислий підсумок зустрічі підприємців Львівщини з представниками Львівської обласної державної адміністрації, яка відбулася у Львівській торгово-промисловій палаті, у відкритій дискусії, що тривала понад чотири години.

Дискусія, започаткована у соціальних мережах, втілилася у реальну, метою якої є вирішення проблем у сфері інвестиційної політики, що склалася не лише у Львівській області, а й у державі загалом.

На зустрічі виступила професор кафедри маркетингу і логістики Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка», доктор економічних наук Ольга Мних. Вона подала на розгляд присутніх детальний аналіз ринку, стану вітчизняного підприємництва, зосередившись на проблемах і перспективах залучення іноземних інвестицій в економіку Львівщини. Науковець вважає, що спочатку варто правильно продіагнозувати «хворого» (тобто нашу економіку), а вже згодом – розпочати лікування і залучення інвестицій.

У заході взяв участь також голова ради Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців, голова Асоціація випускників Львівської політехніки Іван Ривак.

Підсумовуючи дискусію, голова Регіональної ради підприємців у Львівській області Ростислав Сорока зазначив, що інвестиції у Львівщину мають базуватись на детальних аналітико-прогностичних оцінках реального промислового потенціалу регіону та перспектив його подальшого розвитку, виходячи з кон’юнктури на внутрішньому і зовнішньому ринках промислових товарів.