Професійна адаптація: 80 нових випускників проєкту «Норвегія – Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему»

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна»

У приміщенні Tech StartUp School Національного університету «Львівська політехніка», 15 грудня, відбувся черговий урочистий випуск слухачів ветеранів російсько-української війни, які проходили навчання та соціальну адаптацію в рамках проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему».

Як повідомила керівниця програми, доцентка кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук Тетяна Шаповалова, проєкт відбувається за фінансової підтримки уряду Королівства Норвегія.

«Львівська політехніка вже понад п’ять років є партнером проєкту «Норвегія-Україна». Цей проєкт спрямовано на соціальну та професійну адаптацію військовослужбовців учасників бойових дій і членів їхніх сімей. У цьому семестрі навчання відбувалося у двох групах за двома програмами. Одна програма – це управління проєктами. Друга – це контроль якості програмного забезпечення. Загалом цього семестру в нас близько 80 випускників», – сказала Тетяна Шаповалова.

Навчання тривало три місяці – від 15 вересня до 15 грудня.

«Цей проєкт буде продовжуватися й надалі. У лютому знову стартує навчання. Відкриємо дві групи: одну у Львові, а іншу в Дрогобичі. У цьому семестрі в нас новий підхід – об’єднали два джерела фінансування. Крім коштів уряду Королівства Норвегія, ми також залучили нове джерело фінансування – бюджетну державну програму. Наші норвезькі партнери власне й хочуть, щоб цей проєкт якимось чином імплементувався в державні програми. Наш університет уклав угоду про співпрацю з Міністерством у справах ветеранів, яке наступного року виступатиме держзамовником з навчання й отримання вищої освіти для цієї категорії людей», – повідомила Тетяна Шаповалова.

Під час вручення відповідних сертифікатів, які надалі допоможуть ветеранам або членам їх сімей знайти перспективну роботу, також був присутній голова ГО «Нове суспільство Україна» Костянтин Левченко. Ця організація долучена до проєкту «Норвегія-Україна» й надає психологічну, юридичну та соціальну допомогу й адаптацію учасникам АТО-ООС та членам їхніх родин.

Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна» Фото з випуску учасників програми «Норвегія – Україна»