Продовжено термін дії пріоритетних напрямів у сферах наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

8 червня 2022 року набув чинності Закон України № 2031-IX, яким внесено зміни до законів «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки», «Про пріоритетні напрями інноваційної діяльності в Україні» та продовжено дію затверджених цими законами пріоритетних напрямів на 2022 рік.

Реалізація акта сприятиме розвитку науки, техніки та інноваційної діяльності, а також забезпечить реалізацію фінансової підтримки наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок за пріоритетними напрямами.

Водночас комітети Верховної Ради України опрацьовують розроблений Міністерством освіти і науки України і схвалений Урядом проєкт Закону України «Про основні засади формування та реалізації пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні». Прийняття законопроєкту забезпечить законодавче оформлення нової системи пріоритетних напрямів наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні, після чого на розгляд Уряду буде винесено перелік напрямів, що відповідають Цілям сталого розвитку та враховують першочергові потреби відновлення України від наслідків війни.