Про що найчастіше запитують першокурсники: відповіді від кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства

Кафедра прикладної фізики і наноматеріалознавства
Заставка до матеріалу

Кафедра прикладної фізики і наноматеріалознавства Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Національного університету «Львівська політехніка» відповідає на запитання, які найчастіше задають першокурсники.

Коли студент першого курсу отримає студентський квиток?

Це питання важливе, адже, наявність студентського квитка дає ряд можливостей: це і пільговий проїзд, і пропуск у корпуси, використання доступу до Wi-Fi та низка додаткових бонусів у різних закладах міста. Тому цей документ готується швидко. З моменту підписання в Єдиній державній електронній базі з питань освіти наказу про зарахування студентом Львівської політехніки деканат інституту оформлює студентські квитки. Як тільки вони готові, працівники деканату повідомляють про це студентів.

Де знайти розклад занять?

На сайті Львівської політехніки є персональний електронний кабінет студента. Саме там можна буде побачити всі дані про навчання, в тому числі й розклад. Важливо протягом перших двох тижнів щоденного його переглядати, бо в ньому можливі зміни.

Як знайти аудиторії?

У Львівській політехніці є правила маркування аудиторій. У розкладі ці аудиторії позначені саме ними. Наприклад, маркування 106 I н.к. – це аудиторія № 106 першого навчального корпусу. Аудиторія 106 – це перший поверх. Маркування 209 IV н.к. (або 209-IV) означає, що заняття відбуватиметься в аудиторії 209 (шукатимемо її, відповідно, на другому поверсі) четвертого навчального корпусу.

Як нараховується стипендія?

Якщо студент навчається за рахунок коштів державного бюджету та успішно складає семестровий контроль, за умови відповідного рейтингу, щомісяця отримує стипендію.

Студенти, які показують визначні результати у навчанні, громадській роботі, спорті, можуть отримати премію, як правило у розмірі стипендії. В університеті діє низка спеціальних стипендіальних програм.

Детальну інформацію можна отримати у відділі стипендій та оплати за навчання, адреса: вул. Ст. Бандери 12, ХІІІ навчальний корпус, кім. 8.

Що робити, якщо студент захворів?

Якщо так сталось, що студент погано себе почуває, то звертатись потрібно в Десяту міську лікарню міста Львова за адресою: вул. Бой-Желенського, 14. Якщо ж стало зле у Кампусі, то можна звернутись в медпункт у І навчальному корпусі.