Про підручник «Спіймай Сковороду» для слухачів передачі «Радіодень» на «UA: Українське радіо. Львів»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Заставка до матеріалу

8 грудня 2022 року Оксана Горда та Оксана Трумко, наукові співробітниці Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», взяли участь у передачі «Радіодень» з Лідією Станіцькою на «UA: Українське радіо. Львів».

Працівниці МІОКу розповіли радіослухачам про новий підручник «Спіймай Сковороду», створений авторським колективом Інституту (Ірина Ключковська, Оксана Горда, Назар Данчишин, Оксана Трумко, Ангеліна Паращина, Наталія Мартинишин) та призначений для вивчення української мови як іноземної на рівнях В1–В2. Книга присвячена 300-літтю Григорія Сковороди.

Під час радіоетеру слухачі мали змогу дізнатися про цікаві сюжети текстів і креативні завдання, запропоновані в навчальному виданні. У ньому відомий філософ постає як наш сучасник. Він спілкується з молоддю, ділиться спогадами про своє життя, мандрує улюбленими місцями в Україні та Європі, користується ґаджетами та ін. Йшлося також про концепти Григорія Сковороди, які авторам вдалося розкрити в підручнику (споріднена праця, щастя, любов, свобода, час, дружба).